• BIST 9576.62
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 25 °C

3. Ulusal Alabalık Sempozyumu yapıldı

3. Ulusal Alabalık Sempozyumu yapıldı
Kastamonu’da “3. Ulusal Alabalık Sempozyumu” gerçekleştirildi. Konuşmalarda yetiştiricilik yapılan balık tesislerinin yüzde 60’lık kısmının alabalıklardan oluştuğu belirtildi

Kastamonu’da “3. Ulusal Alabalık Sempozyumu” gerçekleştirildi. Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonunda düzenlenen “3. Ulusal Alabalık Sempozyumu”na Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Durali Koçak, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Öznur Diler, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Atay, Kurum Amirleri, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu’da su ürünleri ile alakalı bir etkinlik yapıldığını belirterek, “Çok kimse Kastamonu’nun bir deniz ili olduğunu bilmiyoruz. Halbuki bizim sahilimizde 6 tane ilçemiz var. 170 kilometre uzunluğunda sahil şeridine sahibiz ve ciddi bir özellikle sahil bandında oturan insanlarımıza balıkçılıkla geçinen ciddi bir kesimimiz var. Ayrıca yine bugünki mevzu alabalık, doğal alabalığa uygun çok güzel ormanlarımızda akarsularımız var. Dolayısıyla Kastamonu’da su ürünleri balıkçılık açısından ciddi bir potansiyel taşıyor, bu potansiyelin bir şekilde devreye alınabilmesi içinde böyle çalışmalara ihtiyaç var, bu çalışmayı da sizler yapıyorsunuz” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, su ürünleri sektörünün dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden birisi olduğunu ifade ederek, “Yetiştiricilik yapılan balık tesislerinin yüzde 60’lık kısmı da alabalıklardan oluşuyor. Zaten çoğunluklada biz gökkuşağı alabalığı yetiştiriyoruz. 2002 yılında alabalık yetiştiriciliğimiz 40 bin ton iken 2011 yılında da 100 bin tona ulaşmış durumda. Bu kadar büyük ve önemli bir sektör tabii olarak bu sahne de çalışan bilim adamları içinde önem arz ediyor. Tabi daha iyi şeyler olsun isteriz, bu hususta sektördeki payımızı sektördeki payımızın daha yukarılara çıkmasını diliyoruz” diye konuştu.

Ayrıca Panele Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Durali Koçak, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Öznur Diler, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Atay konuşmacı olarak katıldı.

3-ulusal-alabalik-sempozyumu.jpg

3-ulusal-alabalik-sempozyumu1.jpg

3-ulusal-alabalik-sempozyumu2.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
POLARİS
27 Mayıs 2013 Pazartesi 09:03
GENEL MÜDÜRLÜĞÜN İSMİ İLGİNÇ
Biliyorum konuyla ilgisi olmayacak ama Genel Müdürlüğün ismi bana çok ilginç geldi. Balıkçılık ve su ürünleri denmiş oysa su ürünü denince bunun içerisine balıkda girmiyor mu? ilk önce işe Genel Müdürlüğün ismini değiştirmekle başlayabilirler. Ondan sonra şu balıkçılık ve su ürünleri fakültelerini birleştirmek ve tek bir isimde toplamakla devam edebilirler. Nasıl bir yök varmış ki ülkede herkesin kafasına göre fakülte ismi açabiliyor. Bunları yadırgadığımı sektörün bir parçası olarak belirtmek istedim. Çüknü yakışmıyor Bu ülkedeki adı su ürünleri mühendisi olanla adı Balıkçılık teknolojisi mühendisi olan veya adı ziraat mühendisi olupda su ürünleri bölümünü bitiren arasında nasıl birfark var ki bölümler ayrıştırılmış asıl olan tek bir isimde tek çatı altında toplanmaktır. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Buradan tüm bu işin ilmini bilimini yapanlara çağrımdır. tek çatı çok önemli herkese saygılarımlalütfen bunu yöneticilerde dikkate alsınlar
212.174.131.15
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim